Verslagen

Ad van Erp loopt onder magische grens in Hamburg marathon

Zondag 4 mei stond Ad van Erp aan de start van zijn derde marathon en met succes! Ad liet zijn chrono stilstaan onder de 3 uur grens. Hieronder zijn persoonlijke reactie. “De eerste marathon voorbereiding waarbij ik het gehele advies van BB Running & coaching (Berthold Berger ) in 3 maanden tijd heb gevolgd. Eerder combineerde ik dit wel eens met klimmen. Nu rolden er in 3 maanden tijd een PR op de 10 km, 10 Engelse mijlen en op de halve marathon. Wat wil je nog meer? Een marathon onder de 3 uur. Wellicht op de lange termijn. Uit het schema werd duidelijk dat het wellicht dit jaar al mogelijk was. De magische grens doorbreken.

Als Groninger kwam ik aan de start nog een bekende loper uit Loppersum tegen. We zijn aan elkaar gewaagd. Samen vertrokken we op 4.16 per km zoals vooraf met Berthold doorgesproken. De tussentijden waren ideaal. We liepen samen tot ongeveer 23 km. Op de halve marathon kwamen we bruto net boven de 1.30 door. Dit betekent netto net onder de 1.30. De 3 uur zat er nog in. Op 23 km ben ik alleen doorgelopen. Bij 2 eerdere marathons kwam er kramp. Deze keer bleef de kramp uit en kon ik in een constant ritme door blijven lopen. Het mooie was dat de eerste helft van mijn marathon op de seconde af exact gelijk is aan het tweede deel van mijn marathon. Het is dan erg mooi om de laatste 7 km door te kunnen lopen.

Voor het eerst een marathon onder de 3 uur is een beloning van hard werken. Tevens een compliment aan de begeleiding van Berthold. Door reële doelen te stellen in de aanloop fase en voorbereidingsfase en deze exact uit te voeren wat Berthold adviseert is het ideale scenario uitgekomen. Deze 2.59.36 op de marathon van Hamburg 2014 staat!”

PR’s voor Ad van Erp en Remco Groot Beumer

Drachten, 1 maart 2014. Maart roert zijn staart. De eerste dag van deze nieuwe maand bezorgden aan Ad van Erp en Remco Groot Beumer een mooie persoonlijk record, onder toeziend oog van hun personal coach Berthold Berger.
Een mooie laatste test zo vlak voor de CPC of de halve marathon van Harderwijk. Het lijkt een jaarlijkse reünie te worden in Drachten. Een van de sterkst bezette wedstrijden in Noord Nederland. De Veneboerloop in Drachten georganiseerd door AV Impala. Winnaar werd Iwan Kamminga die na 31’39” de finishlijn passeerde.

Ad van Erp ( Groningen) in voorbereiding op de marathon van Hamburg scherpte zijn oude toptijd van 37’54” aan tot 37’34” “Ondanks de marathontrainingen erg blij met deze tijd.
Remco Groot Beumer (Raalte) die anderhalve week geleden nog met griep geveld was liep ondanks een kleine achterstand nog een pr en finishte na 41’41” en scherpte zijn beste tijd aan met 10 seconden.

Andre Knol (Harderwijk) begint ook zijn oude vorm weer te benaderen en finishte na 34’01”. Komende zaterdag start Andre in Harderwijk op de halve marathon. Zondag start Ad van Erp in de CPC in Den Haag!

Eddie de Wit loopt snelle 30km test in Vorden

2 maart 2014, Eddie de Wit liep tijdens zondag tijden de Achtkastelenloop 30km naar een mooie 2uur en 32minuten. Eddie is in voorbereiding op de marathon van Rotterdam met als doel de marathon af te leggen rond de 3uur en 45minuten. “Het ging boven verwachting en ik kon de hele tijd de kilometertijden rond de 5 minuten houden. Met nog 1,5 maand te gaan tot Rotterdam en nog een kleine vormstijging heb ik er alle vertrouwen in dat ik mijn doel ga halen!”

Janneke Zwarteveen overtreft zichzelf in Groet uit Schoorl run!

Schoorl, 9 Februari 2014. Onder stormachtige omstandigheden (windkracht 7-8) en de nodige regenbuien volbracht Janneke Zwarteveen haar halve marathon (21.1km) in een dik persoonlijk record. Onlangs liep ze (november 2013) op Ameland 1u 42’18”. Gisteren snoepte ze er nog eens 5 minuten vanaf en liet de chrono stilstaan op 1u 37’02”. “Echt ongelooflijk en wist niet wat ik zag toen ik de finishlijn passeerde. Ik volg trouw het schema en als het niet uitkomt overleg ik even. In juli heb ik besloten om mij te laten coachen door Berthold. Sindsdien heb ik mijn halve marathon met ruim 13 minuten verbeterd.”

Berthold Berger genomineerd als sportcoach van het jaar 2013

Coach Berthold Berger van de BB-lopers is door de jury van het Sportgala Zwolle genomineerd als Sportcoach van het jaar. De oud-topatleet is hoofdcoach van de succesvolle  BB-lopers. De jury schrijft “Op basis van een speciale trainingsmethodiek (souplesse methode) coachte Berthold de BB-lopers in 2013 naar een groot aantal records.”

Berthold zal om de de titel strijden met volleybalcoaches Ferry de Jong en Redbald Strikwerda. Het stemmen is inmiddels begonnen. Tijdens het Sportgala op 25 januari 2014 zullen de winnaars bekend worden gemaakt.
 
Doe mee en ga snel naar de site www.sportgalazwolle.nl en stem Berthold!
Er kan gestemd worden tot en met woensdag 15 januari 2014.

 

Stem op Berthold

Genomineerd voor Sportcoach van het jaar

Janneke Zwarteveen loopt dik persoonlijk record Halve van Ameland.

Zaterdag 14 december was het zover: de Ameland Adventure Run. De wedstrijd staat niet bekend als snelle halve marathon maar wel als een hele gezellige. Op uitnodiging van vrienden stond Janneke Zwarteveen aan de start.” Ik had er zin in want ik was nog nooit op Ameland geweest en ik was benieuwd naar het mooie parcours.

De weken ervoor verliepen de trainingen niet helemaal vlekkeloos. Mijn kuiten speelden wat op en heb daarom iets rustiger aan getraind. Dat pakte goed uit! Bij de start voelden mijn benen goed dus wie weet was ik in staat om ondanks het pittige parcours een paar minuten van mijn pr van 1.50’21” af te snoepen. Na een kilometer zaten we in het bos waar gelijk een behoorlijk aantal pittige klimmetjes zaten. Omdat ik heel ver achteraan was gestart moest ik ook nog eens zigzaggend heel veel mensen inhalen op het smalle bospad. Daarna het strand, gelukkig met de wind in de rug. Het ging lekker en ik kon vrij makkelijk tempo houden. Ik genoot van het prachtige parcours. De steile klim door het mulle zand was zwaar, net zoals de wind tegen op de dijk. Natuurlijk had ik het zwaar en kwam na het mulle zand niet meer in mijn ritme en besloot niet meer op mijn horloge te kijken en wat meer op gevoel te lopen. Door de trainingen wist ik op welk tempo ik liep, nu nog de ontspanning terugkrijgen. Het lukte! De laatste 2 kilometer waren pittig: weinig mensen om me aan op te trekken en superzware benen. Na de finish een en al verbazing toen mijn horloge 1uur 42’18 aangaf. Echt na afloop kon ik  mijn geluk niet op. Een verbetering van mijn beste tijd van Zwolle met 8 minuten. Op naar de volgende halve marathon!”

Andre Knol wint Reest Halve marathon Meppel

Meppel, 11 oktober 2013. Een graad of 8, nauwelijks wind waren de ingrediënten voor een mooie najaars halve marathon. Organiserende atletiekvereniging de sprinter uit Meppel had het getroffen. Andre Knol won verrassend de halve marathon.

Andre Knol wordt sinds augustus begeleidt door BB running en coaching en liep de afgelopen maanden al diverse pr’s op de 5km en 10km. Vandaag was het doel om zijn persoonlijk record op de halve marathon te verbeteren. Dit stond op 1 uur 1u16m47s. “Vooraf had ik met Berthold de wedstrijdtactiek doorgesproken. Een schema van 3’30″per kilometer (eindtijd 1uur 14 minuten) was het vertrekpunt. De eerste kilometers gingen heel gemakkelijk en ik bleef geconcentreerd lopen. Na 13km haalde ik Lamko Hulzebos in en liep ik op kop en kon ik versnellen. De slotkilometers kon ik flink door versnellen en finishte ik na 1uur 13 minuten en 29 seconden. Een dikke verbetering van mijn persoonlijk record! “

Andre Knol HMMeppel2

Andre Knol in actie tijdens de halve marathon van Meppel

 

Ad van Erp en Jan Verwoert lopen fraaie persoonlijk records in Zuidlaren

Zuidlaren, 11 oktober 2013  Ad van Erp is in voorbereiding op de marathon van Frankfurt op 27 oktober 2013 en testte zich vandaag voor de laatste keer in een wedstrijdje. “Ik bereid me voor op mijn tweede marathon. Vorig jaar liep ik in Amsterdam 3 uur en 19 minuten.  De afgelopen maanden zijn de voorbereidingen goed gegaan. Vandaag liep ik de 10 kilometer in een goed opgebouwde race naar een persoonlijk record en liep voor het eerst onder de 38 minuten grens en finishte na 37’54”. Hier ben ik erg blij mee en dat geeft veel vertrouwen voor de marathon over twee weken.” Wij wensen Ad veel succes toe met de laatste voorbereidingen.AdvanErp_zuidlaren2013 Foto Ad van Erp in actie

Clubgenoot Jan Verwoert liep ook mee. De focus is dit najaar en winter gericht op het lopen van cross en veldlopen. In voorbereiding hierop liep Jan  in overleg met zijn coach (Berthold Berger) nu eens de 5km en liep naar een tweede plaatsen finishte na 18’12” en verbeterde zijn pr met bijna een minuut!

 

 

Janneke Zwarteveen loopt mooie debuut marathon in Berlijn

29 september 2013. Janneke Zwarteveen liep afgelopen zondag in Berlijn naar een mooie debuut tijd op de marathon en finishte na 3 uur en 46 minuten. ” De laatste 3 maanden heb ik mij voorbereid op deze marathon en laten begeleiden door BB running en coaching. In juni jl. liep ik in Zwolle nog mijn persoonlijk record op de halve marathon in 1 uur en 50 minuten. Mijn streeftijd was te proberen om onder de vier uur te lopen en te vertrekken op 1 uur 55 halverwege gezien de resultaten uit mijn trainingen en wedstrijden. Dat ging zo makkelijk en in de tweede helft kon ik nog versnellen. Dat dit resulteerde in deze tijd had ik niet verwacht. Onderweg dacht ik telkens wanneer komt die man met de hamer nou? Maar die beste man ben ik niet tegen gekomen!”

 

 

Jan Verwoert en Ad van Erp snel in Dam tot Damloop

Zondag 22 september 2013 liepen Ad van Erp en Jan Verwoert mee in de Dam tot damloop. Een wedstrijd over 16.1km. Ad van Erp verbeterde zijn pr met minuten tot 1 uur 5 minuten en 44 seconden, een verbetering van zijn persoonlijke beste tijd met 3 minuten!.  Jan liep lange tijd mee met Ad maar moest hem in de laatste kilometers laten gaan en finishte na 1 uur 6 minuten en 47 seconden en verbeterde zijn persoonlijke record met 2 minuten.SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Jan Verwoert loopt dik persoonlijk record in Marathon Enschede

21 april 2013. Jan Verwoert liep zondag onder mooie omstandigheden in een mooi opgebouwde race onder leiding van haas Falco Olivier naar 3 uur 00 minuten en 38 seconden. Een verbetering van zijn persoonlijk record uit 2012  (Rotterdam) met bijna 17 minuten.

” Onlangs heb ik mijn persoonlijke record op de halve marathon verbeterd tot 1 uur 24’48”. Op basis van deze tijd is een tijd van net boven de 3 uur reëel en vertrok ik op een tijd van 3 uur en 2 minuten met een doorkomst op de halve marathon van  1 uur 29 minuten.  Het ging onderweg erg gemakkelijk, halverwege kwam ik door na 1 uur en 28 minuten en een paar seconden. De laatste kilometers waren wel zwaar maar dat mag de pret niet drukken. Wat een happening en geweldige belevenis als er dan uitkomt wat je vooraf had verwacht!”

 

2012

‘Edon niet langer lachertje vierde klasse’

Gepubliceerd op dinsdag 18 september 2012 om 11:19 van website SportiefZwolle

Voetbalvereniging Edon groeit. Was de Zwolse vierdeklasser twee jaar geleden samen met Storica nog het lachertje van de vierde klasse, is de club de laatste twee jaar in opkomst en niet alleen binnen de lijnen. “Op het veld gaat het steeds beter, maar ook daarbuiten. De aantrekkingskracht van de club is toegenomen. Steeds meer sponsoren willen ons helpen en dat is positief”, zegt trainer Maikel Hondebrink.

Foto: Maikel Hondebrink instrueert zijn spelers

“De vooruitgang die Edon boekt buiten het veld kan wel eens de basis zijn voor eventueel succes van het eerste elftal. Vorig seizoen zaten de prestaties al in een stijgende lijn en het lijkt dit seizoen alleen maar beter te gaan”, zegt Hondebrink. De Zwolse ploeg staat na drie wedstrijden op negen punten en is daarmee gedeeld koploper met HFC Storica en Avereest. “Ik ben nog wel wat voorzichtig, want de eerste drie wedstrijden zeggen mij nog niet zoveel. Ik ben me er bewust van dat de echte wedstrijden nog gaan komen.” Toch is de Zwolse oefenmeester erg blij met de ruime overwinningen op VSW, Lemele en Kampen. “Vorig seizoen verloren we tegen deze ploegen nog wel eens punten. Dan is dit al een hele vooruitgang.”

Hondebrink is ook zeer blij met de aanvullingen die hij heeft gekregen in zijn technische staf. “Berthold Berger van de BB-lopers heeft ons op het conditionele vlak begeleid en dat heeft ons zeker geholpen. Ook ben ik heel blij met mijn nieuwe assistent Wilco Voulon. Hij bewaakt op prima wijze het groepsproces en ook dat draagt bij aan de goede prestaties.” Edon hoopt aan dit seizoen een tastbare prijs over te houden. “Intern hebben we de doelstelling uitgesproken om voor een periode te gaan. Als we die doelstelling hebben waargemaakt gaan we pas naar de verdere mogelijkheden kijken. Edon is in ieder geval niet langer meer het lachertje van de vierde klasse.” [Op de foto , spits Jeffrey de Nooijer in actie]

Drie extra stafleden vierdeklasser Edon

Gepubliceerd op zaterdag  2 juni 2012 om 12:00 uur

Voetbalvereniging Edon heeft de trainingsstaf van de eerste selectie voor het komende seizoen met drie personen uitgebreid. Hoofdtrainer Maikel Hondebrink heeft in Wilco Voulon zijn ideale assistent gevonden. De jonge trainer geeft aan dat de ondersteuning van de 43-jarige Voulon op het mentale aspect en het duidelijk kunnen afkaderen een welkome aanvulling zijn voor de eerste selectie van de Zwolse vierdeklasser. Daarnaast spreken de directheid, openheid en de enthousiaste wijze van stimuleren Hondebrink erg aan.

Naast het aantrekken van een echte assistent is het dit jaar jubilerende Edon er verder ook in geslaagd om Berthold Berger aan zich te binden. Berger, oud topatleet, maakt nu furore als de succesvolle hoofdtrainer van de Zwolse hardloopvereniging BB-lopers. Door de specifieke souplesse en periodiseringtrainingen onder zijn leiding, lopen onder ander zijn pupillen Hans Lindeboom en Arne Mulder naar menig podium in regionale wedstrijden. Op het gebied van periodisering en loopscholing zal ook Edon komend seizoen flinke stappen voorwaarts kunnen maken.

Tjiel de Munck Mortier komt met Voulon mee naar Edon. De 37-jarige De Munck Mortier heeft in het verleden onder andere gespeeld bij FC Zwolle en Monterey Bay Jaguars in de Verenigde Staten. Daarnaast speelde hij jaren in de zaterdaghoofdklasse bij onder andere Be Quick ‘28 en Olympia ’28 uit Hasselt. Tjiel de Munck Mortier zal komend seizoen de rol van speler-trainer op zich nemen en van hem wordt verwacht in het veld een verlengstuk te zijn van hoofdtrainer Maikel Hondebrink. Het aansturen van de jonge selectie wordt in het nieuwe seizoen zijn belangrijkste taak.

Met het aantrekken van Wilco Voulon en Tjiel de Munck Mortier, die beide betrokken zijn bij Stichting Autisme Sportief, wil Edon er aan werken dat het meer dan voetbal is. Het officiële groene label ontbreekt uiteraard nog, maar de club wil duidelijk de maatschappelijke weg inslaan. Gebleken is dat er genoeg jongeren zijn met de kwaliteiten om in een eerste elftal te spelen, maar die op ander gebied extra ondersteuning nodig hebben. Door gebrek aan pedagogische ondersteuning tijdens trainingen en wedstrijden voetballen ze helaas niet op hun niveau. Edon wil juist deze talentvolle jongeren een kans geven en heeft in haar staf nu de expertise om dat te waarborgen.

Artikel uit de Swollenaer van 19 december 2011.

“BB running & coaching, Berthold Berger(Links) en Bertus Gazenbeek( rechts)