BB Running

 Personal coach Berthold Berger
Berthold (45) is voormalig nationaal toploper en was zeer succesvol vanaf de juniorentijd 1984 tot 1998 op de middenafstanden tot en met de marathon. Na een auto-ongeluk in Spanje (1998) heeft hij zijn actieve sportcarrière moeten beëindigen.
Berthold is trainingscoördinator en coach bij de succesvolle hardloopvereniging BB-lopers uit Zwolle die traint volgens de souplesse plus methode.  De  basis van deze trainingsmethodiek vormt de Verheulmethode. Deze staat uitgebreid beschreven in het boek van Klaas Lok met als toepasselijke titel: “Het duurloopmisverstand.” Aan de souplesse methode heb ik nog een aantal specifieke trainingsvormen toegevoegd, waaronder de  bouwstenen van de duurmethode die een positieve uitwerking hebben op het presteren in wedstrijden vandaar de Souplesse plus methode. Daarnaast is hij personalcoach van een aantal talentvolle regionale atleten.
De activiteiten voor de BB-lopers staan los van deze activiteiten. Bij de BB-lopers richt Berthold zich op de begeleiding en coördinatie van de verschillende trainingsgroepen binnen de vereniging en de gezamenlijke trainingen.

halve2014 halve2013

Naast training geven loopt hij zelf ook geregeld nog een wedstrijd waar een 35 minuten op de 10 km niet vreemd is.
Tevens is hij werkzaam als Business Development Manager bij Grontmij. Voor meer informatie over Berthold klik hier.