BB Running & Hellen Running Experience

 Personal coach Berthold Berger
Berthold (50) is voormalig nationaal toploper en was zeer succesvol vanaf de juniorentijd 1984 tot 1998 op de middenafstanden tot en met de marathon. Na een auto-ongeluk in Spanje (1998) heeft hij zijn actieve sportcarrière moeten beëindigen.
Vanaf 1 juni 2018 is Hellen Berger de Vries (39) als coach van Hellen Running Experience een samenwerking aangegaan met BB Running & coaching.
Hellen zal zich voornamelijk richten op het verzorgen van clinics. Foto van Hellen, by Annet van Raalten.

Tot 1 april 2018 was Berthold trainingscoördinator en coach bij de succesvolle hardloopvereniging BB-lopers uit Zwolle die traint volgens de souplesse plus methode. Sinds 1 april blijft Berger nog wel betrokken bij zijn club maar zal hij zich richten op het adviseren van het trainerscorps en het bestuur.

De  basis van deze trainingsmethodiek vormt de Verheulmethode. Deze staat uitgebreid beschreven in het boek van Klaas Lok met als toepasselijke titel: “Het duurloopmisverstand.” Aan de souplesse methode heb ik nog een aantal specifieke trainingsvormen toegevoegd, waaronder de  bouwstenen van de duurmethode die een positieve uitwerking hebben op het presteren in wedstrijden vandaar de Souplesse plus methode. Daarnaast is hij personalcoach van een aantal talentvolle regionale atleten.
De activiteiten voor de BB-lopers staan los van deze activiteiten.

halve2014 halve2013

Naast training geven loopt hij zelf ook geregeld nog een wedstrijd.
Tevens is hij werkzaam als Commercial Manager bij Sweco. Voor meer informatie over Berthold klik hier.